7 + 1 Τρόποι για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με τα περιστέρια

7 + 1 Τρόποι για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με τα περιστέρια

ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΩΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝ


Ένα  πολύ συχνό ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε είναι πως μπορεί κάποιος να διώξει τα περιστέρια από το χώρο του. Συχνά, τα περιστέρια γεμίζουν τα μπαλκόνια με ακαθαρσίες, όπου εκτός από αντιαισθητικό θέαμα, είναι και βλαβερό για την υγεία του ανθρώπου καθώς οι ακαθαρσίες περιέχουν οξέα, βλαβερά  για την υγεία μας και τα μάρμαρα του χώρου μας.  Γι’ αυτό το λόγο πέραν της απώθησης είναι υποχρεωτική η Απολύμανση-Μικροβιοκτονία του χώρου.


ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΩΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝ


Απομάκρυνση πηγών φαγητού κα νερού:

 

Η ύπαρξη πηγών φαγητού και νερού σε ένα χώρο μπορεί να προσελκύσει τα περιστέρια όσον αφορά την επιβίωση και αναπαραγωγή τους. Επομένως, με την απομάκρυνση αυτών απομακρύνονται σταδιακά και τα περιστέρια.

Όμως, αφού απομακρύνεις τα περιστέρια από το χώρο πρέπει να γίνει και ο καθαρισμός από τα περιττώματα των περιστεριών, ο οποίος πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην φθαρούν οι επιφάνειες.


Βαζελίνη:


Κάτι που όλοι έχουμε στο σπίτι μας ή μπορούμε να προμηθευτούμε ακόμα και από το supermarket είναι η βαζελίνη. Απλώνοντας περιμετρικά λίγη βαζελίνη στα σημεία που κουρνιάζουν τα περιστέρια μπορείς να απαλλαγείς απ’ αυτά.

Η βαζελίνη είναι ένας προσωρινός τρόπος απώθησης περιστεριών καθώς χρειάζεται συνεχώς ανανέωση της ποσότητας.  Ένας σύγχρονος τρόπος για τα σημεία στα οποία κουρνιάζουν τα περιστέρια είναι οι ακίδες απώθησης περιστεριών οι οποίες απλώς τα απωθούν, ΔΕΝ τα τραυματίζουν.


Ναφθαλίνη: 


Μία απλή λύση αν το πρόβλημα υπάρχει στη κεραμοσκεπή είναι η τοποθέτηση βόλων ναφθαλίνης στις εσοχές της . Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες που λένε ότι η ναφθαλίνη απωθεί τα περιστέρια.

Επίσης, ως προτεινόμενο τρόπο αντιμετώπισης εφόσον υπάρχει ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα όπως στις κεραμοσκεπές είναι το δίχτυ απώθησης περιστεριών, το οποίο μπορεί να  χρησιμοποιηθεί και για κλείσιμο ολόκληρου του μπαλκονιού ώστε να μην υπάρχει είσοδος για τα περιστέρια.


Μπαχαρικά:


Αφού τα περιστέρια φαίνεται να απεχθάνονται τ ις έντονες μυρωδιές, ως τρόπος απώθησης δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τη τοποθέτηση ικανοποιητικών ποσοτήτων μπαχαρικών όπως πχ. κανέλα ή μαύρο πιπέρι σε διάφορες περιοχές του μπαλκονιού. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάς να τα ανανεώνεις για να μην χάνουν τη μυρωδιά τους.


Κρεμάστε παλιά CD:


Από τις πιο παλιές, ανέξοδες και αποτελεσματικές τεχνικές είναι η χρήση των παλιών CD, αφού βλέποντας την αντανάκλαση τρομάζουν και φεύγουν προσωρινά.

Προσοχή όμως: η λύση αυτή μπορεί να λειτουργήσει βραχυπρόθεσμα και να ξεγελάσεις τα περιστέρια, αυτό όμως δεν θα συμβεί για πολύ. Με τον καιρό θα καταλάβουν πως ο κίνδυνος δεν υπάρχει και θα σε επισκεφτούν ξανά. Ένας αποτελεσματικότερος τρόπος απώθησης περιστεριών υπαρκτού κινδύνου είναι το οπτικό gel απώθησης περιστεριών το οποίο λειτουργεί σαν ψευδαίσθηση φωτιάς  για τα περιστέρια.


Αν καμία απο τις ανωτέρω λύσεις δεν δουλέψουν


Τότε σας έχουμε την λύση 


Για να δώσετε οριστικό τέλος στο πρόβλημα με τα περιστέρια